Kamínkování I.

28.02.2021 20:55

Pojďte s námi malovat kamínky. Můžou být veselé, vtipné, tajemné, takové nebo makové, fantazii se meze nekladou. Potěší nás všechny a nejhezčí po zásluze odměníme. Nevíte jak na to? Není nic snazšího! Kamínky nasbírejte, omyjte a můžete začít.  Doporučujeme malovat  akrylovými barvami a fixy vhodnými na kamínky. Na malování větších ploch použijte střední plochý štětec. Malované kameny nechte důkladně zaschnout. Podrobnější návod je uveden níže. 

V případě, že barvy doma nemáte a nechcete do nich investovat, RKC Housátko, z.s. nabízí možnost využít Putovní krabičku, která obsahuje vše potřebné pro malbu na kamínky vč. konečného laku. Tuto krabičku si můžete zapůjčit na adrese Náklo 11 po předchozí domluvě (sms: 608 915 969).

Fotky Vašich výtvorů můžete posílat mailem na housatko@centrum.cz nebo vkládat na náš FB. Ale fotkou to ještě končit nemusí. A co bude dál? Nechte se překvapit v dalším díle našeho kamínkování.

Chcete-li s námi pokračovat v kamínkování označte každý kamínek z druhé strany HK (Housátkovské kamínkování) a místem Vašeho bydliště. Takže na kamínku z druhé strany bude např. HK-N (N jako Náklo atd). Označení je důležité, aby nedošlo k záměně s celorepublikovou hrou Kamínky. VÍCE V DALŠÍM DÍLE KAMÍNKOVÁNÍ!

 

Návod a doporučení k malování kamínků:

Pro výraznější obrázek malovaný na kamínek je dobré mít nejprve podkladovou barvu (JOVI DECOR) a teprve po zaschnutí kreslit fixy. Fixy CENTROPEN tak lépe vyniknou.

Fixy PILOT jsou dobře krycí, nemusí mít nutně podklad. Jejich kresba vynikne i na neupraveném kamínku. Pozor!!! Při jejich používání je nutné zavřené fixy nejprve dobře protřepat. Používat s dozorem. Příliš netlačit.

Zaschlé kamínky lehce přelakujte v dobře větraném prostoru. Doporučujeme pužít akrylátový lak ve spreji. Dobře se s ním pracuje a nehrozí rozmazání barev jako u laku, který se nanáší štětcem. Lakování kamínků také pomůže, aby se barvy nerozpustily a neohrozily přírodu.

 

—————

Zpět


Kontakt

Rodinné a komunitní centrum Housátko, z.s.

783 32 Náklo 11

IČO: 22842187

Číslo účtu: 2101139596/2010 (Fio Banka)


+420 608 915 969